“De PgD ondersteunt psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”
Team PgD

Scholing

De PgD organiseert diverse activiteiten voor praktijkgerichte kennisoverdracht en scholing. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan. Het persoonlijk dashboard biedt aangesloten psychologen een overzicht van scholingen waar je voor ingeschreven staat.

Supervisie

De PgD bemiddelt bij supervisie. Ervaren collega’s kunnen via de PgD supervisie geven. Vakgroepen die supervisie nodig hebben, vinden via de PgD een goede supervisor die past bij de specifieke supervisievraag. Dit kan individueel of in groepsverband.

Kennis

Aansluiting bij de PgD betekent dat de vakgroep psychologie op elk van de andere individuele deelnemers een beroep kan doen. De PgD verzamelt expertise en stelt dit ter beschikking aan leden via onderstaande kennisdossiers en het scholingsprogramma. 

Onze meerwaarde

Samenwerking in ontwikkeling

Vakgroepen die deelnemen aan de PgD, ervaren de samenwerking als steun in de rug in de ontwikkeling en borging van kennis en professionele vaardigheden van alle psychologen binnen de vakgroep.

Aandacht voor ondersteuning

Binnen de PgD wordt veel aandacht besteed aan de ondersteuning van de psychologen vakgroep bij hun rol als werkbegeleider, begeleiders van verzorgenden en ondersteuners van mantelzorgers.

Bundeling van kennis

Door de bundeling van kennis en ervaring van bijna 900 psychologen, verbetert de hulpverlening die de aangesloten vakgroepen geven aan kwetsbare ouderen.

Aantrekkelijker als werkgever

Zorgorganisaties die samenwerken met de PgD zijn aantrekkelijk als werkgever voor ouderenpsychologen die zich willen doorontwikkelen tot competente professionals. Ook de vakgroep psychologen als geheel zal sterker staan, zodat zij de organisatie als geheel beter kunnen dienen.

Nieuws

woensdag, 3 april 2024

Euthanasie bij dementie

Een van de meest complexe vraagstukken in de ouderenzorg is euthanasie bij dementie. Mag het, kan het, is het ethisch verantwoord, wanneer is het juiste moment?

woensdag, 3 april 2024

Doen we het goed(e)?

Nieuw: Het Generiek kompas Samen werken aan kwaliteit van bestaan. Thuis, in de wijk en in het verpleeghuis.

woensdag, 3 april 2024

Digitale studiemiddag onvoltooid verleden tijd

Op 13 maart was de digitale herhaling van de studiemiddag onvoltooid verleden tijd. Marja Vink, klinisch psycholoog en expert op dit gebied praat ons bij over dit belangrijke onderwerp. Haar boodschap: ‘je ziet het pas als je er alert op bent’.

 

woensdag, 3 april 2024

Impostersyndroom: hippe term of realiteit?

Een hippe term, dat zeker. Maar mag ik eerlijk zijn? Ik heb er veel last van (gehad) in mijn werk als psycholoog. Wat zegt de wetenschap over dit fenomeen? En wat waren mijn geleerde lessen hierin tot nu toe? Ik deel het graag met je.

woensdag, 3 april 2024

Het dagelijks leven als spiegel

Nieuwe driedaagse PgD cursus: Hechting: Kijk door de hechtingsbril en leer je cliënten, hun familie, zorgverleners en jezelf beter begrijpen.

woensdag, 6 maart 2024

Rookvrije zorg voor iedereen?

Praat mee tijdens de studiemiddag van 22 maart over roken en drinken in het verpleeghuis en de rol die het preventieakkoord hierin speelt.

woensdag, 6 maart 2024

Opleiden, opleiden, opleiden!

De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen. Eén daarvan is de opgedane kennis en competenties doorgeven aan instromende professionals.

woensdag, 6 maart 2024

Human Forever

Wie kent hem niet? De 24-jarige Teun Toebes die zich presenteert als ‘zorgvernieuwer met als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie wereldwijd te verbeteren’.

Card image cap

Nina Horn

Psycholoog

“ Inzetten voor bevordering welzijn bewoners en meedenken met verzorging in begeleiding van bewoners. Ik probeer altijd de mens achter de dementie te zien. ”

Card image cap

Myléna Quinten

Psycholoog

“ Een goede geestelijke gezondheid voor mijn cliënten ”

Card image cap

Willemijn van der Vleuten

GZ-psycholoog, behandelaar in BasisGGZ met ACT, praktijkopleider en werkbegeleider GZ-opleiding

“ Het is prachtig om een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen en aan de expertise van professionals. Daar mogen we trots op zijn! ”

Card image cap

Babette Schinning

Psycholoog

“ Mensen zo goed mogelijk kunnen helpen en in hun eigen kracht zetten; zowel voor nu als in de toekomst. ”

Card image cap

Ricke Ramadhani-de Jong

basis psycholoog

“ meer kennis ”

Card image cap

Kim van Driel

Psycholoog

“ De persoon en levensloop achter de bewoner zien en dit meenemen in mijn benadering en behandeling ”

Card image cap

Jorma van Winden-vink

GZ-psycholoog, Wzd-functionaris

“ Voor elke cliënt maatwerk! ”

Card image cap

Gijs Lauret

Gezondheidszorgpsycholoog, auteur

“ De stoornis voorbij: kennis van informatieverwerking maakt de DSM onbelangrijk en gedragingen en gevoelens van mensen beter te begrijpen. ”

Card image cap

Elizabeth Wansink

GZ-psycholoog

“ Als team om mensen heen staan en gezamenlijk zorg te dragen voor H(er)kennen van onze cliënt in wie zij willen zijn op een oplossings ervarings-gerichte manier ”

Card image cap

Ruby Huigsloot

Gz-psycholoog

“ Samen werken aan kwaliteit van leven! ”

Aangesloten organisaties

bekijk alle aangesloten organisaties
Vakgroep grootte
kleiner dan 5
tussen de 5 en 10
tussen de 10 en 20
boven de 20
developed by