woensdag, 15 september 2021

Daarom zetten we ons in om deze kennis onophoudelijk te delen en verspreiden. Dan gaat het niet alleen over ziektebeelden en methodieken, maar ook over samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, je verdiepen in de bewoner, optimistisch blijven, de familie betrekken, het zorgteam ondersteunen. Kortom: allerlei processen die niet direct in leerboeken of protocollen staan, maar van wezenlijk belang zijn om mensen met dementie de zorg en steun te geven die ze nodig hebben. Om deze visie meer bekendheid te geven, organiseren we komend najaar een uniek Drieluik, onder de titel: Probleemgedrag bij dementie: Van lijden naar leiderschap. De data: 3 november, 3 december 2021 en 28 januari 2022. Rode draad in het programma is het thema organisatiedynamieken; een nieuwe, brede kijk op het ontstaan en voortbestaan van probleemgedrag in zorginstellingen, zoals beschreven in het proefschrift van Vanessa Olivier-Pijpers.

De tweede bijeenkomst, op vrijdag 3 december, wordt georganiseerd door de PgD en staat in het teken van het 50-jarig bestaan van de PgD. Het thema is Samenspel. Op het programma staan boeiende sprekers, namelijk Bernadette Willemse, Mieka Vroom, Raymond Koopmans en Annemieke Vink. Samen, onder meer aangevuld met Marije Veenstra, zullen zij zich in een casuïstiekbespreking buigen over een fictieve praktijksituatie om te onderzoeken wat goede samenwerking inhoudt vanuit de verschillende perspectieven.

Uiteraard sluiten we de dag af met een feestelijk samenzijn om 50 jaar PgD te vieren. Dan zal ook de prijsuitreiking voor de Kennisdeler 2021 plaatsvinden, de prijs die het bestuur van de PgD jaarlijks uitreikt aan een collega die gul is met het delen van nuttige en bruikbare expertise binnen ons vakgebied.

De inschrijvingen voor de drie seminars druppelen langzaam maar zeker binnen. Wil je erbij zijn op een of meer bijeenkomsten? Schrijf je dan snel in via deze link.

Card image cap
door: Maritza Allewijn
op: 15 september 2021
developed by