woensdag, 2 juni 2021

Verheugd zijn wij dat we Sandra Hock hebben mogen verwelkomen in ons docententeam! Sandra is werkzaam bij Brabantzorg als GZ-psycholoog, seksuoloog NVVS i.o., ParkinsonNet therapeut en supervisor. Naast haar werk in het verpleeghuis werkt Sandra binnen haar eigen praktijk voor seksuologie. Hier ziet zij met name volwassenen met diverse seksuele problematiek:

"De afgelopen 26 jaar ben ik als psycholoog werkzaam in de ouderenzorg. In de eerste jaren was er alleen maar aandacht voor psychologisch onderzoek en de omgang met gedragsproblematiek. De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht voor het psychisch welbevinden. Een van de aspecten die hierin heel belangrijk is, is intimiteit & seksualiteit. In mijn werk maak ik seksuologie op de werkvloer bespreekbaar en adviseer ik collega’s in de problemen die ze hierbij tegenkomen. Ook begeleid ik cliënten bij vragen rondom intimiteit/ seksualiteit en ondersteun ik stellen bij relatieproblematiek."

Ingrid van Kempen en Sandra Hock zullen de cursus Seksualiteit en intimiteit bij ouderen vanaf 15 september samen gaan vormgeven als collega seksuologen. De cursus is tevens uitgebreid met een derde lesdag, waarmee er nog meer ruimte is voor verdieping, het bespreken van casuïstiek en het oefenen met gespreksvoering. Nieuwsgierig? Meer informatie over de cursus en inschrijving vind je hier.

developed by