maandag, 29 november 2021

De eerste dag heeft inmiddels plaatsgevonden en een aanzet gegeven om meer vanuit een welzijnsperspectief naar gedrag van mensen met dementie te gaan kijken. De tweede bijeenkomst, op vrijdag 3 december, tevens het jubileumsymposium van de PgD, staat in het teken van multidisciplinair samenwerken. Eerst zullen vier experts ons bijpraten vanuit hun unieke visie en expertise: Bernadette Willemse als bestuurder, Mieka Vroom als dochter, Raymond Koopmans als specialist ouderengeneeskunde en Anna-Eva Prick als expert muziektherapie. Vervolgens zullen zij zich samen buigen over de situatie van Ineke Heiting, een denkbeeldige bewoner van een denkbeeldige zorginstelling. Ook Jannet van Klaveren, gz-psycholoog en Kees Vreeburg, verzorgende IG denken en praten mee. De deelnemers aan het symposium kunnen ook meepraten over de situatie van Ineke Heiting. Want wat doe je als allerlei interventies geen effect lijken te hebben en de druk steeds groter wordt? Tenslotte zal Vanessa Olivier de situatie beschouwen vanuit verschillende organisatiedynamieken. Door de opzet van dit symposium hopen we dichtbij de dagelijkse praktijk van samenwerken rondom probleemgedrag te komen en leren we van de inzichten van de sprekers, die allen hun sporen verdiend hebben in het werkveld rondom dit thema.

We sluiten het symposium af met de uitreiking van de prijs voor de PgD-kennisdeler 2021 door Henk Geertsema, lid van het bestuur van de PgD.

De geplande receptie zal helaas vervallen en we kunnen natuurlijk door de nieuwe regels ook minder mensen in de Expo Houten ontvangen dan aanvankelijk gepland. We hebben gelukkig wel kunnen regelen dat de middag live gestreamd wordt en dus thuis direct online te volgen is. Hierdoor zijn er ook extra kaarten beschikbaar. Zoals die bekende Nederlandse voetballer ooit al zo krachtig zei: Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Belangstelling om bij deze boeiende en een tikje feestelijke middag via de livestream aanwezig te zijn en mee te praten? Schrijf je dan hier in, via de website van het NIP. De kosten zijn €65,-.

developed by