dinsdag, 17 mei 2022

Steeds meer collega's zoeken aansluiting bij het delen van psychologische kennis. Inmiddels is de PgD een netwerk van 73 aangesloten vakgroepen en daarmee zo’n 800 psychologen die werken in de ouderenzorg! Samen werken we aan de doelstelling om psychologische kennis te vergaren en te verspreiden tussen vakgroepen psychologie in de ouderenzorg. We hechten aan het idee van ‘halen en brengen’, waardoor psychologische kennis zowel de doelgroep ouderen als de ouderenpsycholoog ondersteunt. Zo staan we samen sterk.

De PgD houdt het contact graag zoveel mogelijk persoonlijk. Ook bij een groeiende groep kunnen we via de site veel persoonlijke contacten leggen tussen collega's die kennis en ervaringen willen uitwisselen, zoals bijvoorbeeld via de 'Thema Intervisie Groepen' en het Forum. We vinden het belangrijk dat we elkaar als aangesloten collega’s onderling goed kunnen vinden, daarom hebben we op onze nieuwe website een handige ‘wie is wie?’. Een actuele profielfoto is hierbij helpend, deze kan je uploaden bij het persoonlijk profiel op de website.

Naast contact via de website hebben we ook graag persoonlijk contact! Voel je vrij om eens te bellen i.p.v. te mailen. Zo had ik laatst een fijn beeldbelgesprek met een aantal collega's van Brabantzorg over wensen wat betreft het aanbod van de PgD. Ook heb ik een leuk gesprek gehad met Irene Krap, GZ-psycholoog bij Zorggroep Noordwest Veluwe. Sinds 1 mei is haar vakgroep aangesloten bij de PgD. Wat fijn dat we weer een ambitieuze vakgroep mogen verwelkomen in ons netwerk! En zij zijn niet de enige: ook Azora, Woonzorggroep Samen, Maaswaarden ouderenzorg, Marga Klompé en Vilente zijn dit jaar nieuw of weer terug bij de PgD. Eind 2021 hebben we tevens Zonnehuisgroep Noord, Zorggroep Amsterdam Oost en Hilverzorg mogen toevoegen aan ons netwerk. 

Wij kijken uit naar berichten van de andere nieuwe vakgroepen en de eerste persoonlijke ontmoetingen. Bijvoorbeeld tijdens de studiemiddagen in Bussum of de digitale herhalingen hiervan via Zoom. We heffen graag met zoveel mogelijk collega's het glas tijdens de midzomer netwerkborrel op vrijdag 24 juni, aansluitend aan de studiemiddag GZSP. Let op! We zitten dan niet in onze gebruikelijke locatie in Bussum maar in de Expo Houten, zodat we een grotere groep collega's kunnen verwelkomen. Ook voor de andere studiemiddagen hebben we het aantal deelnemers gelukkig weer wat kunnen uitbreiden. Bekijk de agenda en schrijf je in voor de thema's die je interesse wekken. 

Card image cap
door: Irène van Kessel
op: 17 mei 2022
developed by