dinsdag, 14 juni 2022

Anneke Demmendal (Gz-psycholoog bij AxionContinu) en Debby van Rhijn (Gz-psycholoog bij ZorgSpectrum) hebben vanuit hun expertise deze cursus speciaal voor de PgD ontwikkeld. Loes Venema (psycholoog bij Noorderbreedte) was een van de enthousiaste deelnemers van deze eerste versie van de cursus Psychologen en Parkinson:

“Ik merk dat in mijn werk in de ouderenzorg er in toenemende mate bewoners worden opgenomen met de ziekte van Parkinson, waardoor ik er steeds vaker mee in aanraking kom. De complexiteit van de ziekte maakt dat zowel diagnostiek als behandeling niet altijd even makkelijk zijn en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn kennis rondom Parkinson te verbreden door deel te nemen aan de cursus ‘Psychologen en Parkinson’. Door ervaringen met elkaar uit te wisselen en door informatie te ontvangen en delen met de zeer ervaren docenten, maar (via filmpjes) ook van andere zorgprofessionals, heeft de cursus mij veel nieuwe inzichten opgeleverd op zowel diagnostisch vlak als op het vlak van behandeling. Een extra toevoeging was de bijeenkomst waarin twee mantelzorgers hun ervaringen deelden, konden vertellen waar ze tegenaan liepen in de verschillende fasen van de Ziekte van Parkinson van hun partners en vragen van de cursisten beantwoordden. De ziekte van Parkinson blijft complex, maar ik verwacht met deze nieuwe inzichten sneller een goede weg te kunnen vinden in de begeleiding. Ik zou de cursus zeker aanbevelen aan alle psychologen in de ouderenzorg die behoefte hebben aan een verdieping van hun kennis en vaardigheden in het werken met mensen met de ziekte van Parkinson en hun dierbaren!”

Door de goede ervaringen van deze eerste editie is de PgD zeker voornemens om de cursus Psychologen en Parkinson vaker te organiseren. Inschrijven voor de editie in 2023 kan nu al via onze scholingsagenda!
 

developed by