dinsdag, 20 september 2022

De diagnose dementie geeft mensen met dementie en hun naaste duidelijkheid over gesignaleerde problemen, maar roept ook veel vragen en emoties op. Dit kan voor moeilijke situaties zorgen. De interventie Samen Verder na de Diagnose Dementie is ontwikkeld voor Gz-psychologen om op methodische wijze (echt)paren te kunnen begeleiden bij verwerking van de diagnose, optimalisering van de communicatie en voorbereiding op de onzekere toekomst samen. In de afgelopen jaren hebben PgD en het Trimbos Instituut samen veel Gz-psychologen opgeleid om met de methodiek te gaan werken. Een volgende cursus in 2023 is gepland op 28 juni, zie de agenda. De methodiek is door het Trimbos Instituut wetenschappelijk getoetst. Veel PgD-collega's hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Dit najaar worden de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt en toegelicht op dit symposium.

Het symposium vindt plaats op donderdagmiddag 17 november aanstaande en is bedoeld voor Gz-psychologen, casemanagers, overige zorgverleners, mensen met dementie en hun naasten, beleidsmakers en iedereen die zich betrokken voelt bij dementie en meer wil weten over de periode vlak na de diagnose.

Deelname is gratis en de inschrijvng is gestart. Stuur hiervoor een mail naar samenverder@trimbos.nl en vermeld je naam, organisatie, of je online danwel fysiek aansluit en je eventuele dieetwensen. Zie verder ook het volgende bericht op LinkedIn of de bijlage

developed by