woensdag, 19 april 2023

De PgD stimuleert het delen van kennis binnen het netwerk, bijvoorbeeld door scholing, supervisie en het werk van de kennismakelaar. In 2018 heeft het bestuur van de PgD een prijs in het leven geroepen, die we sindsdien elk jaar uitreiken aan een collega of vakgroep die een mooie bijdrage geleverd heeft aan het uitwisselen van kennis. Deze traditie willen we graag blijven voortzetten. Samen weten we tenslotte meer en kunnen we de beste psychologische zorg leveren aan kwetsbare ouderen.

Marije Veenstra, Janine Donselaar, de vakgroep van Silverrade (inmiddels Silverein) en de vakgroep van Beweging 3.0 zijn al in de prijzen gevallen als trotse kennisdelers. Eind 2022 is de prijs voor de kennisdeler uitgereikt aan de vakgroep psychologie van Quarijn voor de voor hun ontwikkelde interactieve dementie training. Zij zijn met het gewonnen bedrag een heerlijke dag naar de Efteling geweest. Inmiddels staan de inzendingen uit 2022 op de website als good practice.

Het gaat om de volgende producten:

  • Twee scholingen rondom probleemgedrag 
  • Een werkwijze rondom het opleiden van nieuwe collegas
  • Een folder voor zorgmedewerkers over de impact van de oorlog in Oekraïne op ouderen in het verpleeghuis
  • Een kaartje dat kan ondersteunen bij het methodisch werken aan probleemgedrag
  • Een omgevingscan en informatie over omgevingszorg, die kan gebruikt worden als je bekend met deze methodiek binnen je organisatie of als inspiratie wanneer je meer wilt weten van omgevingszorg of om te kijken waar je op kan letten wanneer je aandacht wilt besteden aan een prettige woonomgeving.

Denk jij nu: 'Onze vakgroep heeft ook zo’n mooi product ontwikkeld, dat geschikt is om te delen met collega’s en willen jullie kans maken op de titel kennisdeler 2023?' Schroom dan niet en stuur het vooral in! Mail de door jullie ontwikkelde werkwijze, presentatie, documenten of protocol voorzien van het logo van je organisatie naar info@pgdexpertise.nl en wie weet win je er een mooie prijs mee. 

Het bestuur van de PgD hecht veel waarde aan de uitwisseling van expertise en stelt daarom €500,- ter beschikking. De vakgroep met de beste Good Practice van 2023 kan daarvoor iets leuks en/of nuttigs met elkaar gaan doen. De bestuursleden (Yolande Kuin, Henk Geertsema, Noud Engelen en Margje Mahler) zullen de documenten beoordelen op grond van hun kennis en ervaring in de ouderenzorg. Insturen kan t/m 15 november 2023. De uitreiking zal aan het einde van het jaar plaatsvinden. Informatie hierover volgt.
 

 

developed by