woensdag, 5 juli 2023

De PgD heeft inmiddels een groeiende groep zeer bekwame docenten. Vaak krijgen we na een lesdag van een van de cursussen een enthousiast whatsappje: Hele fijne dag gehad! Of: leerzaam. Of: wat een fijne groep. Van lesgeven leer je zelf namelijk ook ontzettend veel. Het mooie aan de psychologie is dat je altijd weer je kennis kunt verbreden, verdiepen of anders kan leren toepassen. Het samen puzzelen, oefenen, ervaringen delen in een groep collega’s is altijd weer een inspirerende ervaring. Als je de basis van het vak een beetje onder de knie hebt en je wilt jezelf verder ontwikkelen, raden we je aan om docent te worden. Dat kan bij de PgD.

Voor PgD-docenten organiseren we jaarlijks een workshop, zodat zij gevoed kunnen blijven op het gebied van didactiek en werkvormen. Dit jaar combineren we deze workshop met de bijeenkomst voor nieuwe docenten, dus collega’s die nog geen les geven bij de PgD maar overwegen dat te gaan doen, zijn ook van harte welkom.

Waar begin je aan als je naar deze bijeenkomst komt? Je zit dan nog nergens aan vast, je kan rustig verkennen of lesgeven bij de PgD iets voor jou is. Er zijn veel cursussen die al lange tijd gegeven worden, waar we draaiboeken voor hebben. Het zou fijn zijn als je les kan geven in een cursus die je zelf gevolgd hebt en waar je enthousiast over bent. Maar er zijn ook collega’s die op eigen initiatief of op verzoek van de PgD een cursus ontwikkelen en graag pionieren. Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden.

Dus bestaande en mogelijk toekomstige docenten van de PgD: Schrijf je hier in voor de workshop op vrijdag 22 september in Bussum. Deelname is uiteraard kosteloos.

developed by