dinsdag, 3 oktober 2023

Sinds kort ben ik lid van PgD als supervisor en graag stel ik me via deze weg aan jullie voor. Als basispsycholoog en PioG ben ik begonnen in de ouderenzorg, in het bijzonder op de PG en in de (neuro)revalidatie. Ik heb me altijd erg geÏnteresseerd in het welzijn van clienten en vooral om de focus te leggen op het gezond functioneren van de client. Mediatief werken is hierbij essentieel en een ontzettend waardevol onderdeel van het werken in de ouderenzorg. 

Als GZ psycholoog ben ik vervolgens werkzaam geweest in de ambulante volwassenpsychiatrie als regiebehandelaar, behandelaar, diagnosticus, en eigenlijk manusje van alles. Als enige GZ psycholoog op de werkvloer kwam er een boel op mijn bordje. Assertief zijn, grenzen stellen, nee durven zeggen; ik heb het allemaal mee mogen maken! Maar wat nu zo ontzettend leuk was aan het werk in de GGZ was de diverse psychiatrische problematiek, het gestructureerde werken waar een kop en een staart aan zit, en de prachtige behandelingen die daar mogelijk zijn. Het leuke vond ik dat daar ook best vaak mensen met niet-aangeboren hersenletsel kwamen en dat ik die dan mocht behandelen.

Ik heb het voorrecht gehad vervolgens de opleiding tot klinisch neuropsycholoog te mogen doen bij de ambulante Ouderenpsychiatrie en heb ik zelf gerealiseerd dat ik ook bij andere organisaties mijn opleiding kon volgen. Ik vond het belangrijk om mijn kennis en kunde te verbreden. Vandaar dat ik werkzaam geweest ben binnen de klinische en poliklinische revalidatie, de ouderenzorg en het ziekenhuis. Mijn wetenschappelijk onderzoek is gericht geweest op ziekte-inzicht bij dementie. Mijn managementopdracht betrof het uniformiseren van multidisciplinair werken. Positie bepalen, een goed opleidingsklimaat creëren, de juiste mensen om je heen vinden die je ondersteunen; ik heb het allemaal mogen leren.

Tenslotte heb ik als klinisch neuropsycholoog een kleine afdeling opgezet voor mensen met NAH en psychiatrie. Wegens omstandigheden kon dit niet verder vorm gegeven worden, en daarom ben ik momenteel op zoek naar een organisatie waar ik verder kan om deze passie op te zetten! Wat ik verder leuk vind om te doen, is lesgeven en zodoende ben ik hoofddocent bij de GZ opleiding K&J van PPO, en geef ik al jaren supervisie. Ik combineer al deze leuke interessante zaken met een nog belangrijkere rol; moeder zijn van twee prachtige dochtertjes.

Omdat ik nog altijd de ouderenzorg een warm hart toedraag, een enorme passie heb voor de neuropsychologie en het heel leuk vind om supervisie te geven, heb ik me aangesloten bij PgD. Heb je interesse of wil je wat meer te weten komen? Weet mij te vinden. 
 

developed by