woensdag, 8 november 2023

De herfst heeft inmiddels echt zijn intrede gedaan en ook de winter komt dichterbij. Dat vraagt nou echt om een lekker boek en een kop thee op de bank. Of een tv-programma of documentaire met een zak M&M’s. En voor de dappere mensen die toch naar buiten besluiten te gaan (of moeten): een heerlijke podcast voor onderweg!

De ouderenzorg komt steeds meer op de kaart en wint populariteit. Dit is ook te merken aan alle podcasts, tv-programma’s, documentaires en boeken die uitgebracht worden over thema’s die in de ouderenzorg spelen. De thema’s lopen sterk uiteen, van thema’s zoals euthanasie tot zelfredzaamheid, en van mantelzorg tot onverwerkte oorlogstrauma’s. Zo moet ik zelf denken aan de aflevering over jonge mensen met dementie van “Five days inside”, het boek “Ik heb Alzheimer” van Stella Braam of de podcast “Onderweg naar Zorgen”.

De PgD telt inmiddels bijna duizend leden en daarmee is het een rijke bron om inspiratie uit te putten. Dus ken jij een podcast(aflevering), een tv-programma, documentaire of boek dat andere ouderenpsychologen ook gezien, geluisterd of gelezen móeten hebben? Laat het dan weten via een mailtje naar info@pgdexpertise.nl! Wij zullen de inzendingen bundelen en in een volgende nieuwsbrief terugkoppelen.

developed by