dinsdag, 7 november 2023

Deelnemers loven in de evaluatie vooral de drempel verlagende werking voor het toepassen van de lesstof en de afwisseling in werkvormen. We lezen bijvoorbeeld: ‘Echt heel enthousiast geworden’ en ‘verfrissend’ en vaak ‘enthousiaste docenten’.  

Inmiddels zijn de lange wachtlijsten gelukkig een beetje weggewerkt, dankzij de inspanningen van de docenten en natuurlijk van Irène. Voor de cursus die in januari begint, zijn dan ook nog voldoende plaatsen beschikbaar. Met een nieuwe, al even enthousiaste docent!

Regelmatig krijgen we de vraag welke voorkennis of opleiding nodig is om deel te kunnen nemen aan de cursus. De cursus is toegankelijk voor gz-psychologen, PIOGs en masters met minimaal 3 jaar ervaring. Sommige collega’s hebben al een introductie in ACT gevolgd, dat is natuurlijk fijn, maar niet noodzakelijk. Als je nog geen kennis van ACT hebt, dan is het belangrijk dat je voor of tijdens de cursus het boek: Time to ACT! Het basisboek voor professionals van Gijs Jansen en Tim Batink (2018) goed bestudeert.

Tijdens deze 3-daagse cursus ligt de focus op het integreren van de therapie in je dagelijks werk in de ouderenzorg, door vooral te gaan doen. De cursus blijkt dan ook zeer geschikt voor psychologen die ACT al kennen, maar meer tot actie willen komen. In de theorie en demonstraties worden voorbeelden uit het werk met ouderen gebruikt. De verschillende werkvormen in de cursus worden zo aangeboden dat de meer ervaren cursisten samen kunnen werken en elkaar feedback geven.

Bij een aantal vakgroepen leeft de wens om de cursus in company te kunnen volgen. Fijn, met de hele vakgroep of een deel ervan of bijvoorbeeld in de eigen regio zodat de reistijd wat korter is. We proberen dit ook te organiseren, met dank aan de flexibiliteit van de docenten. Goed voor de teamspirit of positionering van de vakgroep. Een PgD-cursus met één of twee collega’s volgen is ook een goed model, dan pak je ook veel gezamenlijke kennis op en krijg je bovendien nog inspiratie van collega’s van andere organisaties.

Kortom: Time to ACT! 

developed by