Opleiden, opleiden, opleiden!
De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen. Eén daarvan is de opgedane kennis en competenties doorgeven aan instromende professionals.
Juist ook voor psychologische kennis, die waardevol, noodzakelijk, maar ook complex is, is dat van groot belang. Door te zorgen voor voldoende instroom in het vak en goede ondersteuning in de praktijk en bij hun opleidingstraject behouden we de expertise die de afgelopen jaren is opgedaan en zorgen we ervoor dat deze verankerd blijft in de zorgorganisaties. Gelukkig is het aantal Gz-opleidingsplaatsen dit jaar flink toegenomen en is het bereik nog groter geworden door het opleiden in samenwerkingsverbanden.
Dat betekent dat er veel collega’s nodig zijn voor werkbegeleiding, praktijkopleiding en het geven van supervisie. Gelukkig is dat voor veel meer ervaren collega’s een welkome aanvulling op hun dagelijkse taken en een goede manier om zich te blijven ontwikkelen. Toch zijn er ook nog mensen die aarzelen. Ze denken: Kan ik dat wel? Supervisie of werkbegeleiding geven, dat is toch een vak apart? Daarom wijzen we jullie graag op de PgD-cursus ‘Werkbegeleiding en supervisie geven in de Ouderenzorg’.
In deze cursus wordt het theoretisch fundament van supervisie gepresenteerd en wordt ook gekeken naar de verschillende rollen en verantwoordelijkheden van werkbegeleiders, praktijkopleiders en supervisoren. Door het bespreken van praktijksituaties met collega’s, leren we van elkaar en zien we wat specifiek werkzaam is voor het geven van supervisie en werkbegeleiding aan psychologen in de ouderenzorg.
De cursus zoomt in op zowel supervisie geven als ook het geven van werkbegeleiding, waarbij je je competenties leert versterken. Docenten zijn Silvia Verspeek en Ilse van Beljouw. Beiden hebben in de ouderenzorg gewerkt, beschikken over kennis van de theorie achter supervisie en hebben zelf ook brede ervaring in het opleiden van professionals.
Deze inspirerende PgD-cursus wordt in het najaar voor de tweede keer gegeven en is naar aanleiding van de feedback van eerdere cursisten uitgebreid van 2 naar 3 dagen. De cursusdag is vrijdag, te beginnen op 6 september, in Den Bosch. Ga naar de agenda voor meer informatie en geef je op.
op: 6 maart 2024