woensdag, 5 juni 2024

Op 13 september 2024 wordt het nieuwe tijdschrift Ouderenpsychologie gelanceerd. Een tijdschrift waarin praktijkgerichte wetenschappelijke kennis van de ouderenpsychologie centraal staat. Het tijdschrift hoopt bij te dragen aan een verdere profilering van de ouderenpsychologie en de ouderenpsycholoog in Nelderland en Belgie, praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en de samenwerking tussen VVT en GGZ te versterken.

De lancering wordt feestelijk gevierd met een inhoudelijk zeer interessant symposium waarin de breedte van de ouderenpsychologie zichtbaar is. Gerenomeerde ouderenpsychologen uit Nederland en België staan o.a. stil bij angst bij ouderen, de stem van mensen met dementie, de ouderenzorg in beweging en mentalisatie en neuropsychologische diagnostiek bij laat ontstane psychose. Het belooft een inspirerende dag te worden. Meer informatie over het programma en aanmelden kan hier.

Heb je behoefte aan wat meer kennis op medisch en multidiscipliniar vlak? Dan is misschien het UKON symposium 2024 wat voor jou. Het motto van de dag is: specialisten in de ouderenzorg zijn goud waard. Misschien wat verwarrend, maar onder de noemer specialisten verstaan de organisatoren ook psychologen en orthopedagogen. Het symposium betekent tevens het afscheid van Raymond Koopmans, hoogleraar ouderengeneeskunde en jarenlang voorzitter van het UKON. Het symposium vindt plaats op vrijdag 20 september in Nijmegen. Informatie en inschrijven kan hier

developed by