Begeleiden van teams op afstand

Gedurende de corona-periode was het pittig om te werken binnen het verpleeghuis. Persoonlijk vond ik het meest moeilijk dat ik zorgteams niet zo kan ondersteunen als ik normaal altijd doe, namelijk via structurele omgangsoverleggen en klinische lessen over voor hen relevante thema's.

Ik heb daarom een klinische les opgenomen over frontaal letsel (ook te gebruiken bij beginnende tot matig gevorderde frontotemporale dementie). Dit filmpje is dus speciaal voor zorgteams binnen het verpleeghuis. Ik kreeg de tip dat het niet voor iedereen makkelijk is om langere tijd naar een beeld met iemand die praat te kijken, dus heb er een werkblad bij gemaakt (samen met psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog Cindy van der Hout) die men erbij kan houden en helpt om de vertaalslag naar 'hun' bewoner of bewoonster te maken. Mijn tip is om jouw team het filmpje en werkblad toe te sturen en daarna in omgangsoverleg samen het werkblad doornemen en bekijken in hoeverre een kenmerk of tip past bij jouw team en bewoner. Dus samen de praktische vertaalslag maken naar de praktijk.

Bij deze deel ik mijn filmpje en werkblad, zodat ook anderen er gebruik van kunnen maken! Het filmpje is te vinden op youtube via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=EHILBnqyig0&t=925s of zoek bij youtube op mijn naam in combinatie met frontaal letsel.