Supervisie geven is een mooie manier om kennis door te geven, collega’s te ondersteunen in hun ontwikkeling en tegelijkertijd ook jezelf te blijven uitdagen. De afgelopen decennia is supervisie geven uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van het vak, waarvoor theoretische modellen zijn ontwikkeld en bijbehorende werkwijzen. Er is ook steeds meer bekend over de effectiviteit van de verschillende werkwijzen.

Ben je beginnend of al wat meer ervaren supervisor? Of overweeg je supervisor te worden? Ben je op zoek naar theoretische verdieping en het uitbreiden van je competenties op dit gebied? Ben je benieuwd hoe andere supervisoren werken en omgaan met complexe vraagstukken in de supervisie? Dan is de 2-daagse PgD-cursus Supervisie geven echt iets voor jou.

Aan de orde komen onder meer: 

  • Het supervisieproces in de praktijk: fases in de supervisie, creëren van een veilige werkrelatie, werken met leerdoelen, feedback geven, afstemmen op leerbehoeften van de supervisant, hanteren van parallelprocessen en lastige interactiepatronen
  • Competenties van een supervisor
  • Supervisiemodellen, onder meer het 7-eyed model en het Self Practice/Self Reflection model (SP/SR)
  • Werkvormen in supervisie

Het programma bestaat uit kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen, oefenen en reflecteren op praktijksituaties. Aan de hand van audio- of videofragmenten van een (gespeelde) supervisiesessie van cursisten zien we op de tweede dag hoe de opgedane kennis uit dag 1 in praktijk wordt gebracht.

De docenten zijn Silvia Vonken-Verspeek en Ilse van Beljouw. Silvia is gz-psycholoog, psychotherapeut en geregistreerd supervisor VGCt  & Vereniging voor Schematherapie. Ilse is gepromoveerd masterpsycholoog en docent aan de Vervolgopleiding Specialist Ouderengeneeskunde.

Einde inschrijfperiode

U kunt niet meer inschrijven voor dit event

Informatie:

Type evenement Cursus
Toegankelijk voor gz-psycholoog
Kosten voor leden €262.50
Kosten voor niet leden €525
incl. vegetarische lunch
Locatie De Hoge weide
Ab Harrewijnstraat 45
3544 AL Utrecht
Datum evenement vrijdag, 3 februari 2023
t/m vrijdag, 14 april 2023
Tijdstip: 9.30 - 16.30
Totaal beschikbare plaatsen: 14
Ingeschreven deelnemers: 11
Start inschrijfperiode: woensdag, 27 juli 2022
Einde inschrijfperiode: dinsdag, 31 januari 2023

Studielast:

Aanwezigheid: 15 uur
Voorbereiding: 2 uur
Totaal: 17 uur
developed by