“De PgD ondersteunt psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”
Team PgD

Scholing

De PgD organiseert diverse activiteiten voor praktijkgerichte kennisoverdracht en scholing. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan. Het persoonlijk dashboard biedt aangesloten psychologen een overzicht van scholingen waar je voor ingeschreven staat.

Supervisie

De PgD bemiddelt bij supervisie. Ervaren collega’s kunnen via de PgD supervisie geven. Vakgroepen die supervisie nodig hebben, vinden via de PgD een goede supervisor die past bij de specifieke supervisievraag. Dit kan individueel of in groepsverband.

Kennis

Aansluiting bij de PgD betekent dat de vakgroep psychologie op elk van de andere individuele deelnemers een beroep kan doen. De PgD verzamelt expertise en stelt dit ter beschikking aan leden via onderstaande kennisdossiers en het scholingsprogramma. 

Onze meerwaarde

Samenwerking in ontwikkeling

Vakgroepen die deelnemen aan de PgD, ervaren de samenwerking als steun in de rug in de ontwikkeling en borging van kennis en professionele vaardigheden van alle psychologen binnen de vakgroep.

Aandacht voor ondersteuning

Binnen de PgD wordt veel aandacht besteed aan de ondersteuning van de psychologen vakgroep bij hun rol als werkbegeleider, begeleiders van verzorgenden en ondersteuners van mantelzorgers.

Bundeling van kennis

Door de bundeling van kennis en ervaring van bijna 600 psychologen, verbetert de hulpverlening die de aangesloten vakgroepen geven aan kwetsbare ouderen.

Aantrekkelijker als werkgever

Zorgorganisaties die samenwerken met de PgD zijn aantrekkelijk als werkgever voor ouderenpsychologen die zich willen doorontwikkelen tot competente professionals. Ook de vakgroep psychologen als geheel zal sterker staan, zodat zij de organisatie als geheel beter kunnen dienen.

Card image cap

Jay-Dee Troost

Psycholoog

“ "Waarom moeilijk doen, als het samen kan? ~ Loesje" ”

Card image cap

Willemijn van der Vleuten

GZ-psycholoog, behandelaar in BasisGGZ met ACT, praktijkopleider en werkbegeleider GZ-opleiding

“ Het is prachtig om een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen en aan de expertise van professionals. Daar mogen we trots op zijn! ”

Card image cap

Bianca van Delft

GZ-psycholoog

“ Het gaat er soms niet meer om om dagen toe te voegen aan het leven, maar juist om leven toe te voegen aan je dagen. ”

Card image cap

Suzanne Engelen

Masterpsycholoog

“ Ondersteunen van kwetsbare ouderen bij het komen tot een zinvolle levensinvulling, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de eigen kracht en regie. ”

Card image cap

Maika Helmink

Psycholoog

“ Blijf jezelf elke dag opnieuw uitvinden! ”

Card image cap

Jessie de Geus

Psycholoog

“ Als startend psycholoog in de ouderenzorg ben ik heel erg nieuwsgierig naar de scholingen van PgD en kijk ik er naar uit om in contact te komen met collega's. ”

Card image cap

Malloney Sadi

Psycholoog

“ ___ ”

Card image cap

Ingrid Rietkerk

Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

“ Waarom moeilijk doen als het samen kan? ”

Card image cap

Marlijn Dieperink

Psycholoog

“ Luisteren naar - en een stem geven aan - hen die vaak in de vergetelheid raken: ouderen. ”

Card image cap

Erwin Wijma

Psycholoog

“ Psycholoog met hart voor de ouderenzorg ”

developed by