“De PgD ondersteunt psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”
Team PgD

Scholing

De PgD organiseert diverse activiteiten voor praktijkgerichte kennisoverdracht en scholing. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan. Het persoonlijk dashboard biedt aangesloten psychologen een overzicht van scholingen waar je voor ingeschreven staat.

Supervisie

De PgD bemiddelt bij supervisie. Ervaren collega’s kunnen via de PgD supervisie geven. Vakgroepen die supervisie nodig hebben, vinden via de PgD een goede supervisor die past bij de specifieke supervisievraag. Dit kan individueel of in groepsverband.

Kennis

Aansluiting bij de PgD betekent dat de vakgroep psychologie op elk van de andere individuele deelnemers een beroep kan doen. De PgD verzamelt expertise en stelt dit ter beschikking aan leden via onderstaande kennisdossiers en het scholingsprogramma. 

Onze meerwaarde

Samenwerking in ontwikkeling

Vakgroepen die deelnemen aan de PgD, ervaren de samenwerking als steun in de rug in de ontwikkeling en borging van kennis en professionele vaardigheden van alle psychologen binnen de vakgroep.

Aandacht voor ondersteuning

Binnen de PgD wordt veel aandacht besteed aan de ondersteuning van de psychologen vakgroep bij hun rol als werkbegeleider, begeleiders van verzorgenden en ondersteuners van mantelzorgers.

Bundeling van kennis

Door de bundeling van kennis en ervaring van bijna 900 psychologen, verbetert de hulpverlening die de aangesloten vakgroepen geven aan kwetsbare ouderen.

Aantrekkelijker als werkgever

Zorgorganisaties die samenwerken met de PgD zijn aantrekkelijk als werkgever voor ouderenpsychologen die zich willen doorontwikkelen tot competente professionals. Ook de vakgroep psychologen als geheel zal sterker staan, zodat zij de organisatie als geheel beter kunnen dienen.

Nieuws

woensdag, 5 juni 2024

Wie ben jij?

Aan cursisten van de PgD-cursus Psychologisch handelen bij probleemgedrag wordt gevraagd in hun eindpresenatie een creatieve werkvorm te gebruiken en dat levert vaak mooie resultaten op.

woensdag, 5 juni 2024

Vakgroepsupervisie, een aanrader!

Wist je dat je bij de PgD ook vakgroepsupervisie kunt aanvragen bij een van de aangesloten supervisoren? Mijn ervaring is dat vakgroepsupervisie als een snelkookpan werkt waarbij ook de onderlinge banden tussen de vakgroepsleden verbeteren. 

woensdag, 5 juni 2024

De kracht van de ouderenpsychologie

Symposium De kracht van Ouderenpsychologie – Stand van zaken en blik op de toekomst. Schrijf je nu in!

woensdag, 5 juni 2024

Waar staan wij voor?!

Studiemiddag en borrel op 21 juni; alleen live bij te wonen. Lees hier enkele eerste resultaten van de enquête en waarom je hier bij wilt zijn!

woensdag, 29 mei 2024

Acht jaar kennismakelaarschap. Samen weten we echt veel meer.

Sinds 2016 ben ik werkzaam als kennismakelaar bij de PgD. Een leuke baan waarin ik artikelen voor de website mag schrijven, meedenk over studiemiddagen en scholing en vragen van collega’s beantwoord over allerlei uiteenlopende onderwerpen.

woensdag, 1 mei 2024

Altijd al zo geweest?

Oproep voor prioriteren onderzoeksvragen op het gebied van persoonlijkheids-problematiek. Jouw input helpt de wetenschap om aan de slag te gaan met de relevante vragen voor de praktijk.

woensdag, 1 mei 2024

Waarden in de praktijk; de herziene beroepscode voor psychologen

Op 1 april 2024 is de herziene versie van de beroepscode ingegaan. Wat zijn de wijzigingen?

 

Card image cap

Nienke van der Woude

Psycholoog SVRZ, PSYCHOLOOG NIP

“ Graag lever ik een betekenisvolle bijdrage aan de ouderenzorg met daarbij een vanzelfsprekende focus op welbevinden en autonomie van de cliënt. ”

Card image cap

Lisa van Hal

psycholoog

“ Ben de verandering die je wilt zien in de wereld - ”

Card image cap

Marije Veenstra

GZ-psycholoog, WZD-functionaris, docent & supervisor PgD

“ Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Graag zoek ik samen naar mogelijkheden om weer vooruit te kunnen ”

Card image cap

Terrence Geisterfer

Psycholoog

“ Voor niets gaat de zon op. ”

Card image cap

Cathelijne Kwetters

Psycholoog

“ . ”

Card image cap

Niels den Haan

Psycholoog

“ Passend psychologische begeleiding voor ieder ”

Card image cap

Nina Kraan

Psycholoog

“ Bewoners ondersteunen om zo lang mogelijk een zo fijn mogelijk leven te leiden door te luisteren naar hun behoeften en zoveel mogelijk eigen regie te behouden. ”

Card image cap

Ruby Huigsloot

Gz-psycholoog

“ Samen werken aan kwaliteit van leven! ”

Card image cap

Luce Rovers

Gz-psycholoog

“ Samen met de hulpvrager kijken naar de klacht en alles wat daarmee te maken heeft ”

Card image cap

Yentl Heemstra

Psycholoog

“ Mijn affiniteit ligt bij het werken met ouderen. De kwetsbaarheid, comorbiditeit evenals de diversiteit maken het werk waardevol in deze doelgroep. ”

Aangesloten organisaties

bekijk alle aangesloten organisaties
Vakgroep grootte
kleiner dan 5
tussen de 5 en 10
tussen de 10 en 20
boven de 20
developed by