“De PgD ondersteunt psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”
Team PgD

Scholing

De PgD organiseert diverse activiteiten voor praktijkgerichte kennisoverdracht en scholing. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan. Het persoonlijk dashboard biedt aangesloten psychologen een overzicht van scholingen waar je voor ingeschreven staat.

Supervisie

De PgD bemiddelt bij supervisie. Ervaren collega’s kunnen via de PgD supervisie geven. Vakgroepen die supervisie nodig hebben, vinden via de PgD een goede supervisor die past bij de specifieke supervisievraag. Dit kan individueel of in groepsverband.

Kennis

Aansluiting bij de PgD betekent dat de vakgroep psychologie op elk van de andere individuele deelnemers een beroep kan doen. De PgD verzamelt expertise en stelt dit ter beschikking aan leden via onderstaande kennisdossiers en het scholingsprogramma. 

Onze meerwaarde

Samenwerking in ontwikkeling

Vakgroepen die deelnemen aan de PgD, ervaren de samenwerking als steun in de rug in de ontwikkeling en borging van kennis en professionele vaardigheden van alle psychologen binnen de vakgroep.

Aandacht voor ondersteuning

Binnen de PgD wordt veel aandacht besteed aan de ondersteuning van de psychologen vakgroep bij hun rol als werkbegeleider, begeleiders van verzorgenden en ondersteuners van mantelzorgers.

Bundeling van kennis

Door de bundeling van kennis en ervaring van bijna 900 psychologen, verbetert de hulpverlening die de aangesloten vakgroepen geven aan kwetsbare ouderen.

Aantrekkelijker als werkgever

Zorgorganisaties die samenwerken met de PgD zijn aantrekkelijk als werkgever voor ouderenpsychologen die zich willen doorontwikkelen tot competente professionals. Ook de vakgroep psychologen als geheel zal sterker staan, zodat zij de organisatie als geheel beter kunnen dienen.

Card image cap

Jelte Douwstra

Psycholoog, Psychodiagnostisch medewerker

“ Als startend psycholoog wil ik mij graag verder ontwikkelen binnen het werkveld van de ouderenzorg. ”

Card image cap

Charissa Alders

Psycholoog

“ Ik zou me graag als psycholoog willen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Hiermee wil ik me nog meer inzetten voor cliënten. ”

Card image cap

Barbara van Straaten

Psycholoog

“ Gedreven om bij te dragen aan het welzijn van mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. ”

Card image cap

Denise Stefens

Masterpsycholoog

“ Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak, waarbij ik de ambitie heb om uiteindelijk de GZ-opleiding te gaan volgen. ”

Card image cap

Rowan Kollau

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

“ Laagdrempelig samenwerken & denken in mogelijkheden ”

Card image cap

Sophia Willegers

Masterpsycholoog

“ Ik ben geïnteresseerd in neuropsychologie en zou graag meer kennis opdoen op het gebied van psychogeriatrie en NAH ”

Card image cap

Carmen Zwerts

GZ-psycholoog

“ Elke dag een bijdrage leveren aan betere zorg voor ouderen ”

Card image cap

Fatima Sacirovic

Psycholoog

“ De zorg die jij later wilt kun je nu al geven. ”

Card image cap

Maaike Verheul

Gz-psycholoog, praktijkopleider, wzd-functionaris

“ Bijdragen aan een goede kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners. Opleiden en enthousiasmeren van psychologen in de ouderenzorg. ”

Card image cap

Annemarie Pouw

Masterpsycholoog

“ Mijn passie voor de ouderenzorg zit in levensverhalen van mensen. Ik vind het een uitdaging om hun huidige situatie daar zo goed mogelijk op aan te sluiten. ”

developed by