“De PgD ondersteunt psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”
Team PgD

Scholing

De PgD organiseert diverse activiteiten voor praktijkgerichte kennisoverdracht en scholing. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan. Het persoonlijk dashboard biedt aangesloten psychologen een overzicht van scholingen waar je voor ingeschreven staat.

Supervisie

De PgD bemiddelt bij supervisie. Ervaren collega’s kunnen via de PgD supervisie geven. Vakgroepen die supervisie nodig hebben, vinden via de PgD een goede supervisor die past bij de specifieke supervisievraag. Dit kan individueel of in groepsverband.

Kennis

Aansluiting bij de PgD betekent dat de vakgroep psychologie op elk van de andere individuele deelnemers een beroep kan doen. De PgD verzamelt expertise en stelt dit ter beschikking aan leden via onderstaande kennisdossiers en het scholingsprogramma. 

Onze meerwaarde

Samenwerking in ontwikkeling

Vakgroepen die deelnemen aan de PgD, ervaren de samenwerking als steun in de rug in de ontwikkeling en borging van kennis en professionele vaardigheden van alle psychologen binnen de vakgroep.

Aandacht voor ondersteuning

Binnen de PgD wordt veel aandacht besteed aan de ondersteuning van de psychologen vakgroep bij hun rol als werkbegeleider, begeleiders van verzorgenden en ondersteuners van mantelzorgers.

Bundeling van kennis

Door de bundeling van kennis en ervaring van bijna 900 psychologen, verbetert de hulpverlening die de aangesloten vakgroepen geven aan kwetsbare ouderen.

Aantrekkelijker als werkgever

Zorgorganisaties die samenwerken met de PgD zijn aantrekkelijk als werkgever voor ouderenpsychologen die zich willen doorontwikkelen tot competente professionals. Ook de vakgroep psychologen als geheel zal sterker staan, zodat zij de organisatie als geheel beter kunnen dienen.

Nieuws

woensdag, 24 mei 2023

Oproep: begeleiding van masterpsychologen

Uit onderzoek van de NIP-sectie Ouderenpsychologie blijkt dat 65 % van de psychologen werkzaam in de ouderenzorg masterpsycholoog is en dat in 41% van de organisaties deze masterpsychologen geen begeleiding krijgen van een BIG-geregistreerde psycholoog tijdens het dagelijks werk.   

woensdag, 17 mei 2023

Pillen voor de geest

Het inzetten van psychofarmaca bij ouderen met een kwetsbaar brein, kan nooit een lichtvaardig besluit zijn, zo verzekert Lyan de Roos, Specialist Ouderengeneeskunde bij BrabantZorg ons op de PgD-Studiemiddag van 6 april jongstleden.

woensdag, 17 mei 2023

Even voorstellen: nieuwe PgD supervisor

Eind jaren 80 van de vorige eeuw zat je met een diaprojector in een verduisterde kamer dementieonderzoek te doen bij een net opgenomen bewoner.

woensdag, 17 mei 2023

Tuingebruik in het verpleeghuis

Is naar buiten gaan een luxe? Of is het een levensbehoefte, een mensenrecht?

woensdag, 17 mei 2023

Ervaringen met ANDI

Maakt jullie vakgroep gebruik van ANDI normgegevens? Dan komen we graag met jullie in contact!

woensdag, 17 mei 2023

Orthopedagogen: Welkom!

Het zal jullie misschien niet zijn ontgaan: er werken steeds meer orthopedagogen(-generalist) in de ouderenzorg. Gelukkig zijn er ook al een aantal enthousiast lid van de PgD.

woensdag, 17 mei 2023

Beroepsethiek in de praktijk; wegwijzer en webinar

Je weg vinden in de wet- en regelgeving van de gezondheidszorg kan som best ingewikkeld zijn. Hiervoor heeft het NIP een wegwijzer gemaakt en organiseert de sectie ouderenpsychologie van het NIP een lunch webinar en interactieve sessie over beroepsethiek in de ouderenzorg.

dinsdag, 16 mei 2023

Regionaal expertisecentrum Korsakov

Saffier locatie Domus Nostra biedt zorg voor de doelgroep Korsakov. Vanaf 2019 is Domus Nostra bezig geweest met de ontwikkeling om een Regionaal Expertisecentrum (REC) te worden, in mei 2022 is dit doel behaald!

Card image cap

Arjan Fokkink

Psycholoog

“ Mijn naam is Arjan Fokkink en werk met veel plezier bij ZorgSpectrum. Het motiveert mij dat ik kan bijdragen aan de optimale kwaliteit van leven en zorg. ”

Card image cap

Laura Wiering

GZ-psycholoog

“ . ”

Card image cap

Amaya van Leeuwen

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, VIO-begeleider

“ Luisteren helpt ”

Card image cap

Myléna Quinten

Psycholoog

“ Een goede geestelijke gezondheid voor mijn cliënten ”

Card image cap

Carla den Hollander

Gz-psycholoog

“ Hart voor kwetsbare ouderen ”

Card image cap

Fleur Mijsen

Neuropsychologisch assistent

“ Ik wil mijn psychologische expertise zodanig uitbreiden dat mijn bijdrage in de ouderenzorg zo optimaal mogelijk is. Verbinding zoeken vind ik essentieel. ”

Card image cap

Judith Arkesteijn

gz-psycholoog, wzd-functionaris, praktijkopleider, supervisor

“ Met aandacht en zoekend naar verbinding een bijdrage leveren aan het welbevinden van clienten en zorgteams. ”

Card image cap

Justlin van Bruggen

Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog

“ Vanuit de behoefte van de cliënt. ”

Card image cap

Charissa Alders

Psycholoog

“ Ik zou me graag als psycholoog willen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Hiermee wil ik me nog meer inzetten voor cliënten. ”

Card image cap

Marina Bakhit

Masterpsycholoog

“ Ik zie elke stap die een cliënt in de goede richting maakt als een overwinning. Deze motivatie wil ik ook overbrengen naar de cliënten. ”

developed by