Werkbegeleiding en supervisie geven is een mooie manier om kennis door te geven, collega’s te ondersteunen in hun ontwikkeling en tegelijkertijd ook jezelf te blijven uitdagen. De afgelopen decennia zijn supervisie en werkbegeleiding geven uitgegroeid tot een volwaardige onderdelen van het vak, waarvoor theoretische modellen zijn ontwikkeld en bijbehorende werkwijzen. Er is ook steeds meer bekend over de effectiviteit van de verschillende werkwijzen.

Veel collega's starten eerst met werkbegeleiding geven aan stagiaires of aan hun eigen collega's en groeien zo door naar de rol van praktijkopleider en/of supervisor. Ook in de rol van werkbegeleider kan het helpend zijn om een verdiepingsslag te slaan in de theorie achter het geven van begeleiding aan collega's.

Ben je werkbegeleider of beginnend of al wat meer ervaren supervisor? Of overweeg je supervisor te worden? Ben je op zoek naar theoretische verdieping en het uitbreiden van je competenties op dit gebied? Ben je benieuwd hoe andere supervisoren en werkbegeleiders werken en omgaan met complexe vraagstukken in dit werkgebied? Dan is de 3-daagse PgD-cursus 'Werkbegeleiding en supervisie in de ouderenzorg' echt iets voor jou.

Aan de orde komen onder meer: 

  • Rollen, verantwoordelijkheden en competenties van de werkbegeleider, praktijkopleider en supervisor 
  • Het werkbegeleidings-/supervisieproces in de praktijk: fases in de supervisie, creëren van een veilige werkrelatie, werken met leerdoelen, feedback geven, afstemmen op leerbehoeften van de supervisant, beoordelen en evalueren
  • Supervisiemodellen, onder meer het 7-eyed model 
  • Werkvormen in supervisie en werkbegeleiding
  • Overdracht en tegenoverdracht in de werkrelatie
  • Parallelprocessen in de werkbegeleiding/supervisie

Het programma bestaat uit kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen, oefenen en reflecteren op praktijksituaties. Aan de hand van videofragmenten van een (gespeelde) supervisie- of werkbegeleidingssessie van cursisten zien we op de tweede en derde dag hoe de opgedane kennis in praktijk wordt gebracht.

De docenten zijn Silvia Vonken-Verspeek en Ilse van Beljouw. Silvia is gz-psycholoog, psychotherapeut en geregistreerd supervisor VGCt  & Vereniging voor Schematherapie. Ilse is gepromoveerd masterpsycholoog en gedragswetenschappelijk docent aan de Vervolgopleiding Specialist Ouderengeneeskunde.

De cursus vindt plaats op een locatie in Den Bosch en gaat door met minimaal 10 deelnemers.

Inschrijven

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze scholing. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst.

Informatie:

Type evenement Cursus
Toegankelijk voor gz-psycholoog
Kosten voor leden €395
Kosten voor niet leden €790
incl. vegetarische lunch
Locatie BrabantZorg, Noorderkroon
Manis Krijgsmanhof 71
5233 BR 's-Hertogenbosch
Datum evenement vrijdag, 6 september 2024
t/m vrijdag, 15 november 2024
Tijdstip: 9.30 - 16.30
Totaal beschikbare plaatsen: 14
Ingeschreven deelnemers: 14
Start inschrijfperiode: vrijdag, 1 december 2023
Einde inschrijfperiode: dinsdag, 6 augustus 2024

Studielast:

Aanwezigheid: 21 uur
Voorbereiding: 6 uur
Totaal: 27 uur

Programma

vrijdag, 6 september 2024

9.30 - 16.30

Dag 1

vrijdag, 11 oktober 2024

9.30 - 16.30

Dag 2

vrijdag, 15 november 2024

9.30 - 16.30

Dag 3

Schrijf je nu in!

Inschrijven
developed by