woensdag, 5 mei 2021

Recent volgde ik een interessante lesdag over psychotische stoornissen, in het kader van de GZ-opleiding. We werden gewezen op een handige website: www.gedachtenuitpluizen.nl. Je kunt je gratis registreren en een account aanmaken. Vervolgens heb je toegang tot allerlei handige items in de online bibliotheek, zoals meetinstrumenten, uitleg over therapeutische technieken, leerzame filmpjes en bruikbare formulieren. En dat alles over het onderwerp psychose. Zo kun je er een boek vinden met een helder uitleg over allerlei cognitieve technieken, inclusief voorbeelden en verwijzingen naar filmpjes op youtube. Bij de formulieren vind je o.a. de functionele analyse (FA) en betekenis analyse (BA) die je digitaal kan invullen, een formulier voor het maken van een probleemformulering, dat heel bruikbaar is bij het in kaart brengen van de problematiek en het stemmeninterview voor het gestructureerd uitvragen van allerlei informatie over de stemmen die gehoord worden. Ook in de ouderenzorg komen we mensen tegen met psychotische stoornissen en/of psychotische gedragingen en zijn deze formulieren goed bruikbaar. Dus doe er vooral je voordeel mee! 

developed by