woensdag, 6 december 2023

Natuurlijk wijzen we jullie weer graag op het supervisie urenmandje. Ook voor 2024 staan er weer 12 uur per vakgroep gereserveerd via de aansluiting bij de PgD. We hebben een heel mooi bestand van supervisoren die voor ons werken. Je kunt zoeken op regio, beschikbaarheid en competenties. Ons advies is: snel inplannen, dan benut je de uren goed! Aan de supervisoren willen we vragen nog even goed naar hun profiel te kijken en waar nodig te actualiseren. Ook is van belang dat duidelijk vermeld staat of je bevoegd bent om PIOGs te superviseren (minimaal 3 jaar BIG-geregisteerd), de opleidingsinstellingen zien hier namelijk scherp op toe in hun visitaties.

Of wie weet... wil je in 2024 als nieuwe supervisor aan de slag? Een leuke en leerzame activiteit, mooi om zo je kennis en kunde door te geven aan meer onervaren collega's. In september starten we weer een cursus voor supervisoren, die ook nog eens is uitgebreid naar 3 dagen. Nieuwsgierig naar het programma? Lees hier verder of schrijf je in.

Natuurlijk hebben we ook weer alle vertrouwde cursussen in het programma: het begeleiden van verzorgende teams, psychologisch handelen rond probleemgedrag, familiesystemen, ACT bij ouderen, seksualiteit en intimiteit, Parkinson, teveel om op te noemen! Regelmatig denken we ook mee in het ontwikkelen van nieuwe cursussen. Dus heb je een goed idee voor een nieuwe cursus, ben je bekwaam op een bepaald aspect van het werk en wil je als docent hiermee aan de slag? Laat het ons weten, dan gaan we samen kijken wat er mogelijk is.

En dan zijn er natuurlijk de vertrouwde studiemiddagen, als belangrijk ontmoetingspunt om samen te scholen. We hebben weer een aantal mooie thema's geagendeerd, mede op verzoek van PgD-ers. Aan bod komen autisme, begeleiding en beleid rondom roken en alcoholgebruik, profilering en positionering van de vakgroep en groepsdynamiek bij groepen cliënten of bewoners.

Kortom: we gaan er een leerzaam jaar van maken! Nu eerst voor een ieder: hele fijne feestdagen, geniet van welverdiende rust en gezelligheid. Warme groet van Esmee, Marieke, Irène en Maritza.

 

developed by