Over de PgD

De PgD Psychologische expertise voor de ouderenzorg is een professioneel begeleid samenwerkingsverband van psychologen in de ouderenzorg. De PgD staat al ruim 45 jaar voor het vergaren en verspreiden van psychologische expertise. Deze kennis komt ten goede aan de zorg voor kwetsbare ouderen. In deze periode heeft de ouderenzorg zich sterk ontwikkeld. De belangstelling voor psychologische aspecten van ouderdom, kwetsbaarheid en zorg is toegenomen. De PgD is meegegroeid met deze ontwikkeling. Inmiddels nemen ongeveer 500 psychologen deel aan dit samenwerkingsverband. De kernactiviteiten van de PgD zijn het digitale en persoonlijke kennisnetwerk, scholing & supervisie en serviceverlening. Sinds december 2013 is de PgD een zelfstandige stichting en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 59473622.

De dagelijkse leiding van de PgD is in handen van Maritza Allewijn en Irène van Kessel.

Maritza Allewijn is vele jaren als GZ-psycholoog werkzaam geweest bij de Vivium Zorggroep en momenteel verbonden aan De Rijnhoven. Zij is deskundig op het gebied van psychologische hulpverlening aan mensen met dementie en hun zorgverleners. Als directeur van de PgD richt zij zich met name op de inhoud en kwaliteit van de dienstverlening. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de scholingen van de PgD en is tevens docent en supervisor.

Irène van Kessel is verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Zij heeft jarenlange ervaring met kwaliteits- en projectmanagement in haar functie als adviseur kwaliteit & beleid bij Vivium Zorggroep. Als adjunct-directeur van de PgD heeft zij als aandachtsgebieden beleid en organisatie, interne communicatie en administratie.

“Wij ondersteunen psychologen in de ouderenzorg, om zo de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.”

Maritza Allewijn en Irène van Kessel.